USA-turen

tirsdag 15. januar 2008

Ut å fly

Her sitter e og smiler i flyet etter den første turen min her borte.

I dag har e fått fly sjøl. Det var ikkje så veldig lange turen, men e likte det veldig godt!
Vi skulle ut og fly kl 11, så e møtte opp ein halv time før, slik at det blei tid til å sjekke været og litt anna papirarbeid. Så var det bare å gå ut og begynne på "preflight inspection" som går ut på å se etter at flyet er i teknisk bra stand. Jeg sjekka bremser, så etter skader i skrog og vinger, sjekka atter om det var kondens i bensinen og sjekka at alt bevega seg som det skulle.
Så var det bare å sette seg inn og starte opp. Oppstart og alle andre prosedyrer følger spesielle sjekklister for å sikre at de blir gjort riktig.
Så tok instruktøren av og jeg fikk overta da vi var kommet opp i trygg høyde. Der var det bare å fly litt rundt i området for å gjøre seg kjent, og å ta litt svinger hit og dit. Så landa vi og det var bare å skrive inn første linja i loggboka. Nydelig følelse!Loggbøker er egentlig veldig lurt opplegg, det e fint å kunne dokumentere flyginga. Når e blir pensjonist vil e kunne sitte og bla gjennom hvar enkelt time e har flydd i løpet av livet. Inkludert denne.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sørg nå for å få mykje å lese på når du blir pensjonist! Du veit kor glad du er i bøker og kor fort du les! Så gildt, Anders!!!

Anonym sa...

Så jilt:) Hørs kjempe arti ut! Gleder mæ t når du får flysertifikatet;)

Berit og Irene sa...

Konge, Anders! Gratla =)

- Irene

Anonym sa...

Konge!!
Eg og vill!!!

-Mona