USA-turen

lørdag 5. januar 2008

Lang tur

Nå har e endelig kommet fram til Conway der jeg skal bo det neste året. Endelig!!
Her er et lite sammendrag av reisedagboka e skreiv på veien

Fredags formiddag:
Nå e e godt i gang, har sagt farvel til alle heime og sitter på flyplassen og venter på at flyet skal gå.
Det er ikkje vanskelig å se hvem som er amerikanske og hvem som er norske. De amerikanske er de som ikkje ser heilt norske ut, men har veldig norske klær på seg.
De var nokså rart å reise heimenifrå, e visste heile tida at det var siste gangen på ei stund e så ting etterhvert som me kjørte forbi.

Fredags ettermiddag:
Nå sitter e på Newark flyplass i New York og har litt såre never etter å bært håndbagasjen på 18 kg nokså langt.
Flyet var heilt fullt og e slapp heldigvis å sitte ved sida av unger som skreik eller lignende. E blei sittende ved sida av ein kar som nok akurat hadde kjøpt seg GPS for han satt med den heile tida. Det var egentlig nokså morro å se hva de så plassane me kjørte over hette.
Når me kom inn mot flyplassen fikk e sett heile Manhattan ut vinduet. IMPONERENDE
Passkontroll og toll gikk heilt smertefritt, men e måtte ein tur innom "agricultural inspection" for å sjekke brunosten min:)

Lørdags mårå:
Nå har e sovet ei natt på ein benk på flyplassen i Atlanta. Det blei ein time om gongen før det begynte å bli ubehagelig og e måtte snu meg litt. Men det gikk jo bra.
Frokosten var litt spesiell, skulle kjøpe meg noke, men det var nesten bare kaker og hamburger å oppdrive. Kake e ikkje akurat det som frister mest om morgnen. Til slutt fant e heldigvis noke loff med skinke og ost, det var vist det sunne alternativet her.
Har lagt merke til at folk her borte e veldig glade i solbriller, det e tydeligvis heilt greitt å gå med både inne og ute, fordi om det e overskya.

4 kommentarer:

Jorån Østerholt Dalane sa...

Så godt å høyre at du har kome vel fram, og at reisa gjekk greitt!

Her er det berre snø og kaldt.
Lykke til med skulestarten:-)

Anonym sa...

Du så godt å høre et du hadde kome vel fram! Så flott at du skriv så detaljert, og det var omtenksomt å skrive noke så fort. Då kan me legge oss og vete at du er vel framme. Nå er klokka halv tolv her, og snøen har lagt eit tykt teppe over alle ting. Jentene seier at her er 80 cm. snø, og pappa står ikkje her akkurat nå, men mykje er det i alle fall. Pappa trur det er 60 - 70 cm. Nå har me hatt siste kvelden heime med Mari og Magnus på ei stund. Me har sett på "Hjartet på rette staden" og eit fenomenalt program om Snøhetta som skal bygge noko kjempestort i Emiratene. Det var interessant. I morgon skal me viderefortelje dette til farfar, og andre som måtte ha bruk for å høre at du har kome vel fram. God natt då Andersgutt! Skal helse frå alle her, Mari, Ingliv, Magnus, mamma og pappa.

Anonym sa...

Godt å vete at du er vel framme. Vi skal føge med på bloggen din !!
Lykke til !!

Anonym sa...

Tenk at jeg har en nevø som tenker å få arbeidplassen sin i lufta. Alle gode ønsker for skole og fritid.