USA-turen

tirsdag 26. oktober 2010

Turen tilbake

Etter over 3400 miles paa amerikanske landeveier er vi endelig tilbake i Miami.
Vi har faatt plass aa sove hos en kamerat fra flyskolen.
Paa veien tilbake hadde vi et par fine dager.
Forste dagen gikk langs (relativt) smale og svingete veier sorover mot san antonio. Etter ei natt rett paa utsida av byen var det klart for feriering! Vi kunne til og med legge oss ned litt og nyte sola 5de lokale saa rart paa oss)San Antonio er nok definitivt den fineste byen jeg har vart i her i landet!Den ser ikke saa veldig fin ut for en kommer inn til sentrum, vel inne i sentrum kan en gaa ned noen trapper og vips saa er det som en annen verden: nesten som ei blanding av Kardemommeby og Venezia.Det kryr av resturanter, broer og kanaler.
Egentlig saa er det slik ein plass at en skulle hatt med seg ei jente og ikkje ein gutt:)
Vel paa vei mot New Orleans hadde vi en trivelig opplevelse: paa ein tur i USA maa en ha seg noen skikkelige donuts!Og langs veien saa vi den: ein skikkelig heimekoselig donut-plass.
Vi stoppa og stedet viste seg aa vare drevet av ein far og sonn. Oppskrifta var ein gammel familie-hemmelighet og smqken var voldsomt bra! Ikke nok med det; folka var heilt unike: begge to hadde fletter i skjegget og virka som de likte jobben sin.

New Orleans var ei anna historie: vi hadde forventa oss en kultur-by med jazz og slikt, men da vi kom inn i den beromte Burbon Street, det var en opplevelse, men ikke i positiv forstand: det lukta slum og besto stort sett av strippeklubber og barer med formiddags-tilbud.Resten av byen var heldigvis mye finere og vi fikk faktisk sett en hjuldamper paa Mississippi!
Og saa har jeg blitt stoppa av politiet, heldigvis saa var det ingenting, men tankene flyr litt naar en ser blaalysa i speilet. Det var til og med en State trooper og de er ikke kjent for aa vare rimelige, men han her var et unntak, ein riktig trivelig kar egentlig.

Til slutt har jeg en liten godbit fra radioen: det var ein av karene i tea party bevegelsen som kom med folgende om global oppvarming: Hvordan kan de liberale idiotene vare saa redde for karbondioksid? De har jo til og med drukket det i brusen sin da de var smaa , alt er bygd opp av karbon. Til og med et barn forstaar at det er helt ufarlig!

Etter 5500km og over 50 timer i bil er vi klare for senga og satser paa aa starte det virkelige eventyret i maaraa:)

FLYGING!

2 kommentarer:

Hilde sa...

hva er egentlig forskjellen på vanlig politi og en state trooper?

Anders sa...

Forskjellen er vel bare at en state trooper har politimyndighet i hele staten mens en polit bare har i sin egen kommune