USA-turen

fredag 22. oktober 2010

Tilbake paa gamle trakter

Etter to dager til med beinhard kjoring, kom vi fram til Big Spring, Texas og US Flight Academy i gaar kveld.

Det er noe helt eget ved aa kjore slike avstander: tida gaar paa en helt annen maate og tre timer mellom hver pause virker ikke saa galt lenger. Plutselig har Florida, Alabama, Missisippi og Louisiana passert.
Til sammen blei det 2700 km og 25 timer med kjoring (da er pausene trekt fra)
Veistandarden her i landet er helt spesiell: asfalten er gjerne full av sprekker og skjoter. Det humpler og braaker heile tida.Men veien er brei! Det er minimum to filer i hver retning, 20 ,meter gras mellom kjoreretningene og store veiskuldre baade inn mot midten og ut mot kanten.
Fartsgrensene er mellom 60 og 70 mph (96-113 km/t) nesten heile veien det kunne faktisk gaa et par timer av gangen uten at vi sakka under 100 km/t!
Vi sov natt nummer to paa et ukjent sted i enten Missisippi eller Lousiana, vi vet ikke helt hvor. Det var i alle fall godt aa faa sovet noen timer foer vi satte i gang igjen.

Etter ei god natt paa sovesofaen her paa skolen har vi hatt en skikkelig lesedag med forberedelser til den store gullmedaljen (det er teori-prove i maaraa)Litt avbrudd har det blitt: klatring i oljepumper, handletur og et godt maaltid. Ene aktiviteten vaar maa ha sett rimelig merkelig ut for de lokale: det er saa mye jord-ekorn her, saa vi maatte jo prove aa faa tatt litt bilder. Her blir de jo bare sett paa som skadedyr, saa det er vel litt tilsvarende som at noen skulle ha vart paa rotte-safari heime i Norge.
Og slik til slutt bare for aa terge dere heime i Norge som sliter i snoen og kulda: her er det 28 grader om dagen!

1 kommentar:

Torgeir sa...

Hei!

Spenande og lese om turen!
God tur!