USA-turen

mandag 11. oktober 2010

Rottebikkjer og folkeskikk

Etter at jeg fllytta til oslo så har jeg lagt merke til at det er utrolig mange folk her som enten ikke bryr seg om båndtvang eller ikke engang vet om den. Hver gang en går i parker, rundt sognsvann eller andre offentlige steder så ser en store flokker med bikkjer i alle størrelser. De springer rundt og terroriserer så mange folk de kan (da særlig unger, jo mindre, jo bedre), sloss og stjeler all den maten de kan få tak i. Og det var heller ingen merkbar forskjell før og etter 20 august (dato for båndtvang)
Her om dagen da jeg satt ved sognsvann og stekte karbonader på stormkjøkknet, så skjedde følgende i løpet av en 5 minutters periode:
Først var det ei stor og fullstendig ustyrlig bikkje som stjal brødet som ein småbarnsfamilie akkurat skulle til å spise. Så etter ei lita stund kom det et lite rotteaktig vesen med store utstående øyne og et temperament som var heilt på grensa til rabies-mistanke som først skulle slåss med den store bikkja før den sprang bort og prøvde å stjele maten min rett ut av steikepanna.
Da eierene endelig synes det var på tide å komme og bryte opp i slagsmålet så var unnskyldningene som følger: eieren til den med brødet bare lo litt og sa at "han har jo så stor matlyst" mens eieren av den lille rotta henvendte seg til uvesnet sitt og sa med barnestemme at nå var du rampete.
En kan vel ikkje forvente folkeskikk fra bikkjer, særlig ikkje de små som ser ut som øynene er på vei til å sprette ut hvert øyeblikk, men en burde kunne forvente at de som eier slike små monstere kunne hatt folkevett nok til å gå med den i bånd!

Ingen kommentarer: