USA-turen

onsdag 20. oktober 2010

Dag 1: Oslo-Palm Beach

Dagen i gaar var ein heller lang dag! Vi starta med aa sove fra litt over ett til halv fem. Da var det bare aa staa opp og lage frokost.

Vi kom oss paa fly baade til London og Miami uten noe saerlig problemer, men da vi var kommet av flyet i Miami, blei det andre boller; leiebilen var ikkje saa heilt lett aa faa til.
Foerst proevde de aa gi oss en bil som var noksaa mye mindre og kjipere enn den vi hadde bestilt.
Da vi endelig fikk vist at vi faktisk hadde bestillt den bilen vi trodde vi hadde bestillt, saa bar det ned i gareasjen. Der var det ingen biler av den typen vi hadde bestillt, saa vi maatte snakke med en av de annsatte igjen.
Det var ikkje noe problem: ho oppgraderte oss til en cabriolet! Eineste saom var litt spesiellt var at det var nesten tomt for biler til utleie, men ingen cabrioleter var utleid. Vi begynte aa se paa bilen og fant raskt ut hvorfor det ikke var noen som var leid ut: det var faktisk ikke ett positivt ord som gikk ann aa bruke for aa beskrive bilen. Etter ti minutter med proeving og feiling, saa gav vi opp. Det gaar ikke ann aa leie en bil som faller ifra hverandre og er nesten umulig aa sette sammen igjen etter foerste gangen en tar opp taket!
Saa vi maatte spoerre om vi kunne faa en annen bil. Han vi spurte viste seg aa vaere en uvanlig serviceinnstillt kar, han spurte om det var greit at vi fikk en Camaro istedefor. Det var nesten slik at det var vanskelig aa tro sine egne oerer, mannen ville gi oss en sportsbil! Saa kom han tilbake med bilen vaar, det var ikke camaroen, (den var blitt utleid) men en Cadillac! En fullblods luksus-bil med skinnseter som er justerbare i alle retninger og en kjoerekomfort av en annen verden!
Da tida kom for aa sove (etter ei natt paa tre-fire timer og ein hoeneblundi ny og ne paa flyet) fant vi ut at det var paa tide aa sove litt.
Vi tok inn paa et motell og DET var godt det! Det var jo over 25 timer siden sist vi hadde ligget paa noe som var antydning til behagelig. (British airways hadde god kneplass, men noen veldig rare seteputer i setene sine, saa sovnkvaliteten der blei saa som saa)
Det var en aircondition som laat som en lastebil, men det var ingen hindring, vi sovna som stein og er riktig saa uthvilte naa. Blir spennende aa se hvordan resten av turen blir!

2 kommentarer:

Anonym sa...

dykke får ha ein knallfin tur! misunne dykke! go tur vidare ;)

-fabian

Anonym sa...

Så nydeleg at dykkon er igang. Nå skal me vere flinke til å sjekke bloggen framover. God tur til lands og i lufta! Me gleder oss med dykkon!
Helsing opphavet