USA-turen

mandag 9. mars 2009

Red-line

Nå i dag fikk jeg endelig flydd ein tur igjen, var virkelig på tide! Mekanikerane hadde faktisk klart å holde eine to-motors flyet i flygedyktig stand lenge nok til at vi endelig fikk tatt av. Bare det er jo imponerende. Da vi endelig fikk tatt av viste det seg vi hadde et indikert oljetrykk som var alt for høyt på den ene motoren (på red-line)
Etter å ha beklaga oss til sjefen på skolen, så fikk vi beskjed om å kjøre motoren litt på bakken og se hva som skjedde og jammen så droppa oljetrykket etter litt triksing. Det er vel ikke noen heilt normal prosedyre, men vi fikk oss nå to gode problem-frie turer etterpå. 
Nei, flyvedlikehold er tydeligvis to helt forskjellige ting i Norge og USA. Det flyet jeg flyr for tida står på bakken rundt 75% av tida og det er de samme feila som går igjen. 
Hvis det er noen Norske flymekanikere som leser det her og føler for et miljøskifte, så hadde dere blitt tatt imot med åpne armer. 

På lørdag var me ein gjeng som hadde det dugelig morro! Me reiste avstad og klatra i ein klatrehall her i byen, det var nydelig å få litt avveksling.

Ingen kommentarer: