USA-turen

onsdag 17. desember 2008

Jødisk mat

I dag åt e lunsj på ein liten jødisk kafeteria, de hadde skilt på veggen der det sto at de snakka jiddish og ein del fremmedarta mat på menyen. Og ikkje minst, så var det billig, det blei rett og slett billigere å ete der enn å lage tilsvarende.
Ho som serverte var litt av ei dame, voldsomt overstrømmandes, rundt 70 år gammal, så ut som Dolly Parton omtrent og snakka om familien sin heile tida. "Pappa var lege og han sa at så og så er kjempesunt, det må du prøve" E bestilte fylt kål, det e noke av det bedre e har smakt! Det vanka til og med gratis dessert.
Mens e åt, så kom ho heile tida bort for å høre om e likte maten og for å snakke litt. Då e var ferdig begynte ho å legge ut med høy stemme til dama på nabobordet om å godt det var å se ungdom med slik appetitt. Ho må ha vært omtrent slik som e forestiller meg at jødiske bestemødre e.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ho må du nok besøke meir! Og ho har nok rett i at maten er kjempe sunn. Den passer nok godt til "follede kinntenner".

Unknown sa...

Haha.. det der hørs utrolig hyggelig ut! Du kan bli stam kunde der eller noe, for d høres så kult ut! hehe. enjoy, my boy!

elisabet sa...

ja, det hørtes koselig ut! vil bli med der eingang!

Anders sa...

Det e bare å komme bort, det:)

Anonym sa...

hei! faktisk er det noen i Kvelde også som leser bloggen din med stor interesse. Vår sønn, Arne, har også feiret jul under andre himmelstrøk.arnegjone.blogspot.com
Dere ungdommer er heldige som kommer ut i den store verden og opplever så mye.

elisabet sa...

hvis du komme å hente meg i privatfly..!;)