USA-turen

torsdag 26. februar 2009

MacGyverisms

MacGyverisms e et engelsk ord for det å finne kreative løsninger på praktiske problemer der en bruker det en måtte ha for hånden. 
E måtte trø til med ei lita ei i går, skulle bake småkaker, men så hadde me bare ei rist som hadde stengane uvanelig langt fra hverandre, så deig-klumpane dro med seg bakepapiret tvers gjennom rista. 
E kunne jo ikkje bare gi opp, så då var det bare å tenke på noke lurt.
Så då tok e bare å stifta papiret sammen i begge sidene, så det var spent stramt over rista, simsalabim, der hadde e ei javn fin flate å steike kakene på. 

Ellers så var e i butikken i går, gikk litt meir rundt enn det e bruker og gjett å e fant: Knekkebrød. De hadde både Kavli og Wasa, så det var bare å velge. Litt lenger nede fant e sursild, både normal og i rømme. Det heva rett og slett livskvaliteten litt å kunne ha knekkebrød med brunost til måråmat. (brunosten kom i pakke heimenifrå)

Lærte forresten ein ny ting då e skulle bake kakene. Det finnes tydeligvis to typer papir som ser ut som bakepapir, det e ekte bakepapir som e satt inn med fett av noe slag og så er det det søpplet e kjøpte som var satt inn med stearin eller noke. Heile leiligheten var full av stearinlys-røyk då e åpna ovnsdøra.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, kreativt Anders!! :)

Anonym sa...

E det ikkje lettare å steika cookies på et brett enn på ei rist? Eg bare spør...

Anders sa...

Det er nok sant at det er lettere med bratt enn rist, men de som eier leilighetene her har funnet ut at det var ein god idé å ikke la det følge med brett til ovnen.

Anonym sa...

Aha! Då forstår eg det! Kreativt va det uansett. Du mangle kun hockey'en, så e du nesten like bra som MacGyver ;)