USA-turen

fredag 22. februar 2008

Private pilot eksamen

I dag hadde e den første ekasmnen min her på skulen, det var teoridelen av "private pilot license" eller småflylappen som den også kalles.
Eksamnen gikk greit for seg, det var på data i et eget rom på skulen som bare brukes til eksamner. Her i landet er det jo viktig at ting skal gå raskt, så eksamnen var av typen "multiple choice" eller tippetest på godt norsk. Fordelen med denne typen prøver er at en alltid har det rette svaret på prøva, ulempa er at det også er to svar som er feil der. Jeg hadde heldigvis lest godt på forhånd, så de fleste av spørsmåla kunne e fra før og eindel var mulig å resonere eller eliminere seg fram til. Resultatet blei iallefall 95%, så e e veldig godt fornøyd!

Vi har fått utdelt en kjekk liten sak her på skulen som e virkelig har fått sansen for, det er ein såkalt "flight-computer" Det er egentlig ein regnestav som er bøyd til ein sirkel, så den er veldig enkel å vri rundt med ein neve og gjøre diverse utregninger i fart. Den blei flittig brukt på eksamnen. Det er jo absolutt ein fordel at den ikkje har noe batteri som kan ta slutt når en virkelig trenger den og så er den vel så kjapp som den elektroniske varianten når en bare lærer å bruke den. Etter å ha brukt den litt forstår e plutselig diverse vitser og kommentarer om ingeinører og kommafeil, ikkje alltid like lett å holde orden på hvor det skal være.

I går hadde e den gildaste flytimen til nå trur e, me var ute og øvde på å spinne, det er ikkje heilt som med bil endå det kan være nokså morro det og.
Spin går ut på å fly så seint at vingene ikkje eklarer å holde flyet oppe lenger, då staller det. Hvis en svinger alt det en kan når det steiler, så vil flyet gå inn i et bratt spiralstup med nesa pekende rett ned. Siden dette kan være nokså farlig hvis en ikkje vet hva en skal gjøre for å komme ut av det, må vi gjøre det med indtruktør så vi ikkje skal bli tatt på senga hvis det skjer. Og så er det jo ein fin bonus at det er noke av det gildaste e har gjort i mitt liv.

1 kommentar:

Anonym sa...

Gratulerer med prøva! Bra jobba. Spennande å lese om flyginga og det som ellers skjer.

Klem Marte