USA-turen

søndag 31. august 2008

Instrument-rating

I dag sto jeg prøven til instrument-ratingen!
E måtte stå opp grytidlig for å få planlagt ein langtur som skal vises fram under teori-avvhøret. Det blei god tid til å gjøre alt klart og svive rundt ei stund etterpå. 
Sensoren e hadde hette Fred, ein gammal mann på rundt 70 år som har flydd de siste 50 åra. Han er kjent som "Fast finger freddy" fordi han benytter ein hver anledning til å pikse med flyet hvis en ikkje følger med.
 Først satte me oss ned og han gikk gjennom ein del spørsmål, ikkje normale ting, men ein del heilt merklige ting me aldri har lært om på skulen her. Han e kjent for å stille vrange spørsmål.
Då me var ferdige med teoridelen gjorde e flyet klart og me satte i gang.
Me letta og fløy først til Myrtle Beach der me fløy ILS'en det e et såkalt presisjonslandings-system. Så var det opp til North myrtle beach der e gjorde ei innflyging uten gyrokompass og kunstig horisont. 
Til slutt var det tilbake til Conway der e tok ei siste innflyging og landa. 
Etter e hadde bundet fast flyet var det tid for vurderinga. Han snakka om litt av hvert før me snakka litt om turen og han signerte den kvite lappen (kvit lapp er et midlertidig sertifikat og rosa lapp betyr at en har strøket) 

3 kommentarer:

Anonym sa...

GRATULERER STOREBROR :D mi e kjmpe stolte av dæ!! klem fra stolt lillesøster<3

Anonym sa...

Gratulerer! Så stas:)

Anonym sa...

Gratulerer så mykje :)